TBMM'de 208 dokunulmazlık dosyası var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 208 dokunulmazlık dosyası olduğunu, bunların dönem sonuna bırakıldığını ve 15-20 tanesinin ise komisyonda beklediğini söyledi.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu bugün komisyon başkanı Burhan Kuzu başkanlığında toplandı. Komisyon, fiilleri Kabahatler Kanunu kapsamına giren AK Parti Tokat milletvekilleri Ergün Dağcıoğlu ve Resul Tosun ile CHP Tokat milletvekilleri Orhan Ziya Diren ve Feramus Şahin'in dosyalarını görüyor.
Komisyon Başkanı Burhan208 dokunulmazlık dosyası olduğunu Kuzu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Elimizde görüşeceğimiz dokunulmazlık dosyası yok. Kabahat türü suçlar, Türk Ceza Kanunu'ndan (TCK) çıkarılarak ayrı bir yasada düzenlendi. Elde bu şekilde dosyalar var. Seçim suçu dediğimiz ve siyasetçinin, güneş battıktan sonra konuşmaya devam etmesi. Bunun, artık dokunulmazlık kapsamında olmadığı yönünde Adalet Bakanlığı'ndan Meclis Başkanlığı'na gelen bir yazı var. Bizim istişari görüşümüzü istiyorlar" dedi. Kuzu bir soru üzerine, 208 dokunulmazlık dosyası bulunduğunu kaydederek, bunların dönem sonuna bırakıldığını, 15-20 tanesinin ise beklediğini söyledi.

Komisyon, fiilleri Kabahatler Kanunu kapsamına giren AK Parti Tokat milletvekilleri Ergün Dağcıoğlu ve Resul Tosun ile CHP Tokat milletvekilleri Orhan Ziya Diren ve Feramus Şahin'in dosyalarını görüşecek.

Komisyon, daha önce bu dosyaları görüşmüş ve bu kişiler hakkındaki kovuşturmanın, milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmesine karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber